Daddy Greens

Pizza on viime aikoina kasvattanut suosiotaan ja uusia pizzerioita nousee ympäri Suomea kuin sieniä sateella. Mielenkiintoista on, että juuri nyt huomio on artesaanipizzassa, ja erityisesti laadukkaita pizzoja tarjoilevia ravintoloita on avattu viime vuosina useita. Kaukana ovat ne päivät, kun ihmiset kiinnittivät pizzassa huomiota ainoastaan sen kokoon tai edulliseen hintaan. Halvan vatsantäytteen sijaan ovat pizzat nykyään todellisia makuelämyksiä, jossa erilaiset maut ovat keskenään harmoniassa. Artesaanipizzat ovatkin hieman normaaleja kalliimpia, mutta niiden täytteet ovat laadukkaita, pohja vaatii pitkän kohotusajan ja niiden tekoon kuuluu yleisesti hieman normaalia enemmän aikaa. Daddy Greens on yksi näistä suosituista uusista pizzerioista, jotka tarjoavat laadukasta pizzaa asiakkailleen. Daddy Greens on tarjonnut pizzaa vuodesta 2017.

Ensimmäinen Daddy Greens -ravintola avattiin vuonna 2017 Helsingin Töölöön. Ennen varsinaisen ravintolan avaamista toimi Daddy Greens vuonna 2016 pop up -ravintolana. Sen menestyksestä saivatkin Eero Kokkonen ja David Smith idean aivan oikeaan ravintolaan, joka palvelisi vuoden ympäri. Hyvän pizzan takana on ilmeisesti syvä ystävyys, sillä Eero ja David ystävystyivät ensin työskennellessään kokkeina Helsingissä. Yhteisen työn lisäksi heitä yhdisti myös yhteinen ruokafilosofia, johon kuuluu rakkaus yksinkertaista mutta paljon makuja sisältävään, rustiikkiseen ruokaan. Eero on kotoisin Savon Leppävirralta, kun taas David on kotoisin New Yorkista. Juuri tämä yhdistelmä, yhdistettynä tietenkin Napolin perinteisiin, on tehnyt Daddy Greensin pizzoista niin suuria menestyksiä. Suomalaiset puhtaat maut, New Yorkin kokeellisuus ja Napolin upea pizzakulttuuri ovat täydellinen yhdistelmä.

Pizzapohja on kaiken perusta

Jokaisen pizzan kruunaa täydellinen pohja, jota on vaikea saavuttaa ilman oikeanlaista uunia ja lämpötilaa. Daddy Greensin alkuperäinen kiviuuni on suoraan Napolista, kuten italialaisessa pizzassa kuuluukin. Napolilainen pizzauuni ei ole joka ravintolassa itsestäänselvyys, sillä valtava uuni on myös painava. Uuni kuitenkin lämpenee todella korkeaan lämpötilaan, mikä mahdollistaa täydellisen pizzapohjan, joka on sisältä sitkeä mutta ulkopuolelta rapea.

Pohja ei kuitenkaan ole täysin autenttinen napolilainen, vaan siinä on haettu inspiraatiota myös Davidin kotikaupungin, New Yorkin legendaarisista pizzoista. Pohja valmistetaan käyttäen hapanjuurta, kotimaisia ja ulkomaalaisia jauhoja, vettä ja suolaa. Pizzapohjan tekeminen ei siis ainesosalistan perusteella ole kovinkaan vaikeaa, mutta hapanjuuren valmistus ja siihen juuri oikean happamuuden saanti ei ole helppo homma.

Täytteet kruunaavat pizzan

Vaikka pohja onkin pizzan perusta, ovat täytteetkin tietenkin tärkeässä roolissa. Daddy Greens tarjoaa sekä innovatiivisia että perinteisiä täytteitä pizzoihin. Pizzoihin levitetään aluksi laadukkaista San Marzanon tomaateista valmistettu, pitkään kiehunut tomaattikastike. Tähän poikkeuksen tekevät tietenkin listan valkoiset pizzat, joihin ei ole tomaattikastiketta lisätty ollenkaan. Niistä voi sen sijaan löytää useita italialaisia juustoja, kuten tuoretta ricottaa, joka tuo pizzoihin hieman kosteutta tomaattikastikkeen sijaan.

Täytteinä pizzoista löytyy esimerkiksi italialaista fior di latte -mozzarellaa, pecorino-juustoa sekä tuoreita ja grillattua kasviksia, kuten munakoisoa, tomaattia ja sieniä. Lihansyöjiä ei ole unohdettu, sillä listalla on myös napolilaista pepperonia sisältävä pizza. Kaikkia täytteitä ei tietenkään ole samassa pizzassa, vaan italialaisen pizzan tavoin on yhdessä pizzassa vain muutamia täytteitä.

Suosio poiki toisen ravintolan

Daddy Greens nousi muutaman vuoden aikana niin suureen suosioon, että toinen ravintola avattiin keväällä 2019 Iso-Roobertinkadulle Helsinkiin. Ravintola ei ota vastaan varauksia, minkä vuoksi loistavan pizzan syömistä ei sen kummemmin tarvitse suunnitella. Pizzaa on siis saatavilla yksinkertaisesti ravintolaan sisään kävelemällä, vaikka suuren suosion vuoksi on ravintola usein täynnä. Pizzaa voit hakea myös kotiin vietäväksi. Lounasta on tarjolla arkipäivisin sekä Töölössä että Iso-Roballa, joten herkullisesta pizzasta voi nauttia myös päiväsaikaan.

Jos innostuit kokeilemaan, Töölön ravintolassa voit vierailla osoitteessa Humalistonkatu 3, kun Iso-Roban pizzeria taas palvelee osoitteessa Iso-Roobertinkatu 26. Vaikka Daddy Greens on päässyt parhaiden pizzerioiden listalle juuri pizzojensa avulla, ei siitä ole haittaa että ravintolat ovat tunnelmallisia ja palvelu ystävällistä.

Suomen parhaita pizzoja – ja syystä

Daddy Greens on varsin nopeasti noussut Helsingin ja koko Suomen pizzerioiden eliittiin, vaikka sen tarina alkoi vasta vuonna 2016 pop up -pizzerian merkeissä. Ensimmäinen oikea ravintolakin avattiin vasta vuonna 2017. Daddy Greens on kuitenkin ansaitusti sijalla neljä listauksessa Suomen top 10 pizzeriat. Sen pizzoissa yhdistyy yhtä aikaa ihanan rapea että sitkeä pohja, laadukkaat ja maukkaat täytteet sekä kohtuullinen hinta.

Valikoimasta löytyy toinen toistaan herkullisempia pizzoja, ja on myös virkistävää, että nimensä mukaisesti tarjoaa Daddy Greens varsin vihreitä pizzoja. Pääosassa ovat nimittäin ihanat kasvikset ja Italian monet upeat juustot. Listalla on myös vegaanisia pizzoja. Tämä on tietenkin vegaanista ruokavaliota noudattavan mieleen, sillä Helsingistä ei löydy montaa pizzeriaa, jotka tarjoaisivat näin laadukasta vegaanista pizzaa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *