Dennis

Pizzeria Dennis lienee Suomen vanhin yhtäjaksoisesti toiminnassa ollut pizzeria. Dennis perustettiin Turkuun jo vuonna 1975, ja se jopa sijaitsee yhä lähes samassa osoitteessa kuin aivan ensimmäinen Pizzeria Dennis aikoinaan. Jo pelkästään se, että pizzeria on ollut toiminnassa oli 40 vuotta yhteen menoon, kertoo jotakin sen suosiosta. Eikä tämä keski-ikään ehtinyt pizzeria todellakaan ole jäänyt lepäämään laakereilleen, vaan uusia tuotteita ja uudenlaisia täyteyhdistelmiä kehitellään koko ajan vastaamaan nykyruokailijoiden makuun ja erikoisruokavalioihin. Pizzeria Denniksellä on Turun ravintolan lisäksi kaksi ravintolaa myös Helsingissä. Muuallakin Suomessa voisi näille ravintoloille olla kysyntää, sillä todella monet kotikaupungistaan pois muuttaneet syntyperäiset turkulaiset pitävät Dennistä yhtenä pakollisena vierailu- ja ruokailukohteena aina Turussa käydessään.

Mies Pizzeria Dennisin tarinan takana on Dennis Rafkin, joka on alkuperäiseltä ammatiltaan leipuri, mutta on sittemmin saavuttanut talousneuvoksen arvon. Silloisten töidensä myötä Rafkin matkusteli 1970-luvulla paljon Keski-Euroopassa, jonne pizzeriat olivat jo levittäytyneet Italiasta. Rafkin innostui ravintolakonseptista niin paljon, että päätti perustaa pizzerian Turkuun. Pitsa sinänsä ei enää tuossa vaiheessa ollut suomalaisille enää täysin tuntematon ruokalaji.

Turkulaiset ottivat ravintolan omakseen hyvin nopeasti, ja se on säilyttänyt suosionsa kaikki nämä vuodet – ehkä jopa lisännyt sitä. Ravintolan mainoskasvona on alusta asti ollut Dennis Rafkin itse, ja hänen kasvonsa ovat aika ajoin näkyneet myös pizzerian logossa. 2000-luvulla ravintolayrityksen omistus on siirtynyt pois Rafkinin perheeltä, mutta Denniksen nimi on yhä itseoikeutetusti käytössä.

Italialaista kotiruokaa

Kun Dennis Rafkin aikanaan suunnitteli pizzerian perustamista, hänen tavoitteenaan oli luoda ravintola, jossa tarjottava ruoka olisi mahdollisimman lähellä italialaista kotiruokaa. Denniksen pitsat ovatkin ainutlaatuisia, ja niitä joko rakastetaan tai vihataan. Suurin osa asiakkaista kuitenkin rakastaa Denniksen pitsoja, siitä kertoo myös ravintolan sijoittuminen Suomen top 10 pizzeriat -listalle.

Tämä pizzeria kuvaa itseään kortteliravintolaksi, johon on helppo poiketa. Tosin täytyy huomauttaa, että suosituimpina viikonloppuaikoina poikkeamista helpottaa huomattavasti pöytävarauksen tekeminen. Missiokseen ravintola ilmoittaa elämänlaadun parantamisen hyvän ruoan ja yhdessäolon avulla. Kuulostaa kovin italialaiselta!

Italialaisuutta henkii myös puna-valko-vihreä värimaailma, joka näkyy sekä ravintoloiden sisustuksessa että yrityksen verkkosivuilla. Myös ruokalistalla vilkkuu paljon italian kieltä pitsojen ja muiden ruokien nimissä ja ruokatermeissä.

Pitsa ja muut ruoat

Denniksen pitsat on perinteisesti valmistettu ohuella vehnäpohjalla, jonka resepti on pysynyt samana koko ajan. Nyttemmin pitsaansa voi valita myös siemenillä terästetyt täysjyväpohjan, ruispohjan tai tietenkin gluteenittoman pohjan. Ruokailija voi myös valita, haluaako pitsansa klassisella Emmental-juustolla vai mozzarellalla. Listalle pitsavaihtoehtoja on parisen kymmentä, ja lisäksi ruokailija voi koostaa oman fantasiapitsansa vapaavalintaisilla täytteillä.

Pitsojen lisäksi Denniksen valikoimaan kuuluvat tietenkin alkuruoat, salaatit ja jälkiruoat, mutta myös muita lämpimiä ruokia, italialaiseen tyyliin tietenkin. Tarjolla on siis useita eri pastavaihtoehtoja ja muutamia risottoja. Yksi pizzeria Denniksen parhaista puolista on sekin, että kaikki listan annokset voi tilata lasten annoskoossa, eikä lapsille tarjota niitä samoja nakkeja, lihapullia ja ranskanperunoita kuin monissa muissa ravintoloissa.

Monipuolisia palveluja

Pizzeria Dennis on avoinna lounasaikaan, jolloin tarjolla on pitsaa kahdella omavalintaisella täytteellä sekä päivän kotiruoka- ja pastavaihtoehdot. Lounaaseen kuuluu aina myös päivän salaatti. Illalla viikonloppuisin asiakkaat saavat herkutella edellä esitellyn listan mukaan.

Hyvän ruoan lisäksi Pizzeria Dennis tarjoaa hyvää ja monipuolista palvelua niin yksityis- kuin yritysasiakkailleen. Avuliaat tarjoilijat ovat tietenkin avainasemassa jokaisen ravintolaruokailun sujuvuuden ja viihtyvyyden takaamisessa, mutta annosten tilaaminen on mahdollista myös kotiin eri kotiinkuljetuspalvelujen kautta.

Pizzeria Denniksessä on lisäksi mahdollista järjestää tapahtumia lasten synttärijuhlista vaikkapa luokkakokouksiin. Yritysasiakkaille on myös omat palvelunsa aina sopimuslounaista erilaisiin yritysten tilaisuuksiin. Tämä palvelujen monipuolisuus ja joustavuus on varmasti tuonut lisäpisteitä, kun Pizzeria Dennikselle on annettu ääniä Suomen suosituimpien pizzerioiden listaamiseksi.

Denniksen tuotteita kaupan hyllyltä

Pizzeria Denniksen tuotteet ovat olleet niin suosittuja kautta koko ravintolan historian, että niitä on 1980-luvulta alkaen alettu valmistaa myös ruokakaupoissa myytäviksi. Jos siis lähin Denniksen pizzeria on turhan kaukana, saa pitsoja ostettua myös kaupan eineshyllystä. Nämä einespitsat tehdään tuttuun vehnäpohjaan ja eri makuvaihtoehtoja on useita. Tavallisten pitsojen lisäksi on tarjolla porukalla syötäväksi tarkoitettuja Grosso-pitsoja sekä välipalamaisia Snack-pitsoja.

Tuotevalikoimaan kuuluu pitsojen lisäksi myös bageleita sekä risottoainespakkauksia. Tarjolla on myös kastikkeita, jotka sopivat maustamaan niin salaatteja kuin pitsojakin. Tuotevalikoiman uusin tulokas on pitsajauhoseos, jonka ansiosta jokainen kotikokki voi leipoa kotona aidot Denniksen pizzeria-tyyppiset herkkupitsansa – tai ainakin parhaansa mukaan pyrkiä samaan. Yksi Denniksen pitsojen salaisuuksista on nimittäin kunnon pitsauuni, jollaista ei aivan joka kotikeittiöstä löydy!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *