Fat Lizard

Ei pitäisi tulla kenellekään yllätyksenä, että yksi listamme Suomen parhaista pizzerioista sijaitsee innovaatioihin erikoistuneesta Aalto-yliopistosta tunnetulla Otaniemen kampuksella Espoossa, lähellä Helsingin läntistä rajaa. Kuuluuhaan internet-kauteen ja nörttikulttuuriin pikaruoka ja keskellä yötä kotiin kuljetetun pizzan nautinto. Pizza on tunnetusti pikaruoista herkullisimmasta ja onneksi myös terveellisimmistä päästä. Tasapainoiseen elämään kuuluu kuitenkin myös monipuolinen ruokavalio ja sopiva määrä iloisia nautintoja.

Listamme seitsemännen sijan ansainnut Ravintola Fat Lizard tarjoaakin kaikkea tätä. Hyvän pizzan ja kotiinkuljetuksen lisäksi Fat Lizard tarjoaa myös moitteettoman ravintolaelämyksen, mihin sisältyy houkutteleva lista erilaisia alku- ja pääruokia sekä erittäin ammattitaitoinen ja monipuolinen drinkkilista. Tämän lisäksi ravintola tarjoilee joitain suomalaista ruokakulttuuria vavahduttavista uutuuksista kuten hyönteisvaihtoehtoja pizzan täytteeksi ja muihin ruokiin.

Pizzan osalta tässä ravintolassa on mahdollista kokea klassinen italialainen tunnelma sekä ravintolan oma konsepti. Italialaista tunnelmaa on luomassa ravintolan keittiön aito puu-uuni. Tämä autenttinen paistamistapa mahdollistaa sen, että pizzan ulkomuoto, rakenne ja maku ovat kuin suoraan Italian maaseudulta. Pizzojensa maun ansiosta Fat Lizard onkin ansainnut paikkansa listallamme.

Seuraavassa osiossa kerromme tarkemmin ravintolan pizzavalikoimasta. Huomattavaa on, että Fat Lizard tarjoilee pizzan lisäksi myös muuta ruokaa. Olimme myös positiivisesti yllättyneitä Fat Lizardin rohkeudesta tuoda heinäsirkkoja ruokalistalle. Niin ikään pidämme ravintolan konseptista, joka mielestämme sopii hyvin Otaniemen kampukselle. Fat Lizard toimii lounasravintolana ja pizzeriana, mutta myös seurusteluravintolana myöhempään illalla. Otaniemen seutu on nyt metron ansiota lähempänä Helsinkiä kuin koskaan aiemmin, ja toivomme monen uuden ruokailijan löytävän tämä ravintolan.

Arvio Fat Lizardin pizzalistasta

Ensimmäisellä silmäyksellä Fat Lizardin pizzalista vaikuttaa selkeältä ja oman valinnan voi tehdä laadukkaiden ja klassisten vaihtoehtojen välillä. Eri pizzavaihtoehtojen ainesosat on nimetty tarkasti, ravintola käyttää muun muassa San Marzano-tomaattia ja Fior di latte-mozzarellaa. Valikoima on laajuudeltaan keskitasoa: ruokailija voi valita listalta yhdeksän eri vaihtoehdon välillä. Kasvissyöjille valintoja on tarjolla kaksi, klassinen Margherita ja Quattro Veggie. Lihansyöjiä varten listan valinnat tuntuvat tarkoin harkituilta: peruspizza-ainesten kuten pepperonimakkaran ja prosciutto-kinkun lisäksi tarjolla on eksoottisempia vaihtoehtoja kuten herkkutatilla marinoitu Black Angus filee ja Ventricina-salami.

Ainekset sopivat pizzaan erinomaisesti, eivät ole liian erikoisia, mutta tarjoavat kuitenkin paremman makuelämyksen kuin tavallinen kulmapizzeria. Mielestämme parasta Fat Lizzardin pizzoissa on kuitenkin niiden rustiikkinen tuntu, kun juuri uunista tullut pizza saapuu pöytään. Nämä pizzat ovat vastustamattomia!

Lisäpisteitä rohkeudesta kokeilla uusia asioita

Suomen parhaiden pizzerioiden listalle halusimme nostaa ravintoloita, joissa käyminen olisi jotain erilaista tarjoava elämys. Fat Lizard mielestämme kykenee sekä valikoimallaan että konseptillaan poikkeamaan ravintoloiden valtavirrasta ja haluammekin antaa ravintolalle erityismaininnan uusien ja poikkeavien valintojen onnistuneesta toteutuksesta. Ensinnäkin, Fat Lizard on kenties ravintolan nimen enteen mukaisesti tarttunut Suomessa vallallaan olevaan hyönteisbuumiin. Mutta ei hätää! Tässä ravintolassa kynnys kokeilla hyönteisiä, lähinnä friteerattuja (heinä)sirkkoja, on matala. Asiakas voi maistaa sirkkoja alkupalana tai ottaa niitä pizzantäytteeksi edullista lisämaksua vastaan. Toisen maininnan valtavirrasta poikkeamiselle annamme ravintolan konseptille, joka tuntuu ikään kuin tarjoavan koko yliopiston henkilöstölle jotain.

Pizzan ja kotiinkuljetuksen lisäksi ravintolassa toimii hyvä à la carte -ravintola ja viikonloppuisiin aamukahteen auki oleva drinkkibaari. Aalto-yliopiston metroasema ja taksit ovat vieressä.

Loistava miljöö ja hyvät kotiinkuljetusmahdollisuudet

Espoolainen lähiö tai yliopistokampus ei kuulosta paikalta, missä saattaisi toimia hyvän ruoka- ja juomavalikoiman sekä ystävällisen palvelun tarjoava seurusteluravintola. Fat Lizardin lista ei ole erityisen pitkä, mutta rohkenisimme väittää jokaisen ruokailijan löytävän listalta jotain itseään miellyttävää. Erityisesti cocktail-lista on tutustumisen arvoinen.

Fat Lizardin ehdottomia vahvuuksia on myös se, että ravintola tarjoaa ruokaa loistavasti sekä ravintolaan syömään jääville että pizzan tai burgerin kotiin tilaaville. Vaikka nykyään moni ravintola Suomessakin tarjoaa joustavia palvelumuotoja asiakkailleen, harvalla toimijalla kotiin viemisen vaihtoehdot toimivat yhtä sujuvasti. Otaniemi yliopistokampuksena saattaa tarjota hyvän asiakaskunnan kotiin kuljetettavalle pizzalle, mikä mielestämme saattaa selittää, miksi tämä palvelu toimii niin hyvin. Kotikuljetusta varten Fat Lizard tekee yhteistyötä Woltin ja Foodoran kanssa, pizzat ja burgerit voi myös noutaa ravintolasta itse.

Missä olisi vielä parantamisen varaa?

Fat Lizardin kohdalla moni asia on mallillaan ja pidämme ravintolan konseptista paljon. Haluaisimme kuitenkin nostaa esille kaksi huomiota, missä ravintolalla olisi vielä parantamisen varaa vastaisuudessa. Ensimmäinen huomio liittyy ravintolan palvelun laadun tasaisuuteen. Pääsääntöisesti Fat Lizard tarjoaa hyvää ja ystävällistä palvelua, mutta esimerkiksi juhlapyhien kattauksien aikaa ravintolassa saattaa olla tungosta. Otaniemen suunnalla saattaakin olla tilausta useammalle Fat Lizardin tasoista palvelua tarjoavalle ravintolalle.

Toinen huomiomme kiinnittyy ruokalistan gluteenittomiin vaihtoehtoihin. Ravintola ei nimittäin voi taata gluteenittomien vaihtoehtojensa soveltuvan keliaakikoille, koska gluteenittomat vaihtoehdot valmistetaan samassa keittiössä gluteenia sisältävien vaihtoehtojen kanssa ja gluteenittomat pizzat paistetaan samassa uunissa kuin muut pizzat. Mielestämme on hyvä, että tämä varoitus ilmaistaan selkeästi ruokalistalle. Pohdimme vain, onko aika ajanut jo “vaihtoehtoisen” gluteenittoman ruoan ohi?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *