Pizzeria Cantina

Suomen kuudenneksi paras pizzeria nimeltään Cantina on pizzaravintola, joka vie asiakkaansa aidolle makumatkalle ympäri maailman tutustumaan erilaisiin pizzakulttuureihin. Puistolan kellarikerroksessa, Oulussa sijaitseva pizzeria kuuluu Oulun pizzaklassikoihin. Pizzeriassa tehdään runsaasti erilaisia pizzoja ja voitkin tehdä makumatkan vaikkapa aurinkoiseen Italiaan tai elämää sykkivään New Yorkiin. Tämä pizzeria tarjoaa suussa sulavia pizzoja, jotka ovat sekä täytteiltään että pohjiltaan erityylisiä. Herkulliset pizzat leivotaan rauhassa kohonneeseen ja lähes hiivattomaan sekä itse tehtyyn taikinajuureen. Lisäksi kellarikerroksesta löytyvän pizzaravintolan tilat ovat viihtyisät ja kauniit. Suosittuun pizzeriaan voi mennä syömään ilman varausta, joten sinne voi poiketa esimerkiksi ohikulkumatkalla tai vaikkapa lounastauolla. Pizzeria ottaa varauksia mahdollisuuksien mukaan ainoastaan silloin, jos ryhmään kuuluu vähintään kuusi henkilöä.

Pizzeria Cantinan ensimmäiset pizzat tehtiin jo vuonna 1979, joten pizzerialla on pitkä historia ja kokemus takanaan. Seppo Ruonala perusti tuolloin pizzerian ja se olikin yksi Oulun ensimmäisistä pizzerioista. 1990-luvulla Cantina jätettiin kuitenkin hetkeksi syrjään, mutta se teki paluun vuonna 2015. Kantina on nykyään suosittu pizzeria, josta kertoo sen kuudenneksi sijoittuminen Suomen parhaat pizzeriat -kisassakin. Pizzeria myös uusii listaansa säännöllisesti, joten Cantinaan kannattaa tulla aina uudestaan kokeilemaan erilaisia ja vaihtuvia makuelämyksiä.

Kerromme seuraavaksi mikä tekee Cantinan pizzoista erityisiä ja miten ravintolan pizzapohjat valmistetaan. Kerromme myös ravintolan muista tarjottavista, kuten esimerkiksi sen alkupaloista ja herkullisista jälkiruuista, joilla hemmotellaan asiakasta. Jatka lukemista ja tutustu tähän maailman makuja tarjoavaan pizzaravintolaan.

Pizzeria Cantinan pizzapohjat

Pizzeria Cantinan pizzat tehdään taikinajuureen. Pohjan annetaan kohota rauhassa, vähintään 72 tuntia. Cantinan väki käyttää laadukkaita raaka-aineita ja leipookin pizzansa parhaista italialaisista pizzajauhoista. Pizzojen teossa myös kunnioitetaan kunkin pizzan alkuperää ja ainesosina käytetään kyseisen kulttuurin aitoja tuotteita. Näin asiakkaat pääsevätkin aidolle makumatkalle maailman erilaisiin pizzakulttuureihin. Sen lisäksi pitkään kohonnut, taikinajuureen tehty pizzapohja on herkullisuuden lisäksi myös vatsaystävällinen.

Pizzeria Cantinassa tehdään useanlaisia pizzapohjia. On sekä ohutpohjaisia italialaisia pizzoja, että myös tuhdimpia pizzoja. Pizzojen pohjatyöt tehdään myös kahdella tavalla. Se tarkoittaa, että punaisiin pizzoihin kuuluu tomaattikastike ja valkoiset sen sijaan tehdään ilman tomaattikastiketta. Pizzeriasta saa myös gluteenittomia pizzoja, tosin niiden saatavuuden vuoksi niitä kannattaa kysellä etukäteen vaikkapa puhelimitse.

Pizzeria Cantinan erityyliset pizzat

Cantinassa tarjotaan usean eri kulttuurin pizzoja. Jos tavallisimmat pizzat kyllästyttävät, vaihtoehtoja on runsaasti. Pizzerian pizzalista on jaettu kolmeen osioon, johon kuuluvat Classic Italo-, New York- sekä Speciale-pizzat. Classic Italo -pizzoja saa tomaattikastikkeella sekä myös ilman kastiketta. Näihin pizzoihin lukeutuvat italialaistyyliset pizzat, kuten perinteinen Margherita. New York -pizzat sen sijaan ovat paksumpia, juustoisempia sekä yleisesti tuhdimpia pizzoja. Nämä pizzat ovat myös suuria, sillä ne ovat 40 senttimetriä halkaisijaltaan, joten niistä riittää syötävää vaikka kahdelle ihmiselle. Speciale-pizzat taas ovat sisään leivottuja pizzoja sekä muita erikoisempia pizzoja. Esimerkiksi Pizza Romana on kolmen “ruokalajin” pizza useammalle henkilölle. Pizza on suorakaiteen muotoinen ja se paistetaan mozzarellan kera. Tämän jälkeen se leikataan uunituoreena paloiksi ja siihen lisätään täytteet.

Monipuolisen pizzaravintolan muut tarjottavat

Pizzeria Cantina tarjontaan kuuluu erilaisten pizzojen lisäksi myös alku- ja napostelupaloja, ruoka-annoksia sekä jälkiruokia ja viinejä. Alkuruoaksi voi valita esimerkiksi Italialaisia leikkeleitä tai vihersalaatin. Mikäli pizzat eivät sillä kertaa maistu, ruoaksi voi tilata myös Italo Burger-, Lasagna- tai Insalata Caesar -annoksen, joka sisältää caesar-kastiketta, romainesalaattia, paistettua broilerin rintaa, leipäkrutonkia ja parmesaanijuustoa. Jälkiruoaksi ravintola tarjoaa kolmea herkullista annosta.

Nutellapizza sisältää nutellaa, tomusokeria sekä mascarponea. Tiramisu on italialainen jälkiruoka, joka sisältää esimerkiksi espressokahvia, kananmunia, savoiardi-keksejä, mascarpone-juustoa ja pinnalle siroteltua kaakaojauhetta. Jälkiruokavaihtoehtona on myös Puistolan itsetehty jäätelö, joita on kolmea eri makuvaihtoehtoa. Ravintola tarjoaa myös samppanjaa, kuohuviinejä, puna- ja valkoviinejä sekä roséviinejä ja väkevöityjä viinejä. Pizzeriassa voi siis nauttia halutessaan usean ruokalajin herkullisen aterian.

Lähde makumatkalle Pizzeria Cantinaan

Pizzeria Cantina on huomioinut myös asiakkaat, joilla on erityisruokavalio ja se tarjoaakin esimerkiksi gluteenitonta pizzaa. Gluteenittomia pizzapohjia valmistetaan tosin vain tietty määrä päivittäin, joten pizzaa kannatta tiedustella etukäteen soittamalla sen saatavuuden varmistamiseksi. Pizzeria Cantinalla on myös laktoosittomia, vähälaktoosisia ja vegaanisia vaihtoehtoja, jotka voi tarkistaa myös sen nettisivuston ruokalistasta. Pizzerian nettisivustolta voikin katsastaa ravintolan ruokalistan lisäksi ajankohtaiset lounaspizzat. Pizzeria Cantina jakaa lisäksi suussa sulavan herkullisen näköisiä pizzakuvia ja videoita sekä esimerkiksi lounaslistoja sosiaalisen median sivuillaan. Ne kannattaakin ottaa seurantaan.

Nyt kun olet tutustunut tähän Suomen kuudenneksi parhaaseen pizzeriaan, tiedät miksi se on ansainnut sijansa Suomen top 10 parhaat pizzeriat -listalla. Suosittelemmekin lämpimästi vierailemaan tässä laadukkaassa pizzeriassa ja kokeilemaan sen kansainvälisiä pizzoja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *