Pizzeria Ruka

Kuusamon Rukalla kelorinteen juurella sijaitseva Pizzeria Ruka on valittu Suomen parhaaksi pizzapaikaksi Suomen top 10 pizzeriat -listalle. Ja jos olet jo tutustunut pizzeriaan, ymmärrät taatusti miksi. Jo vuosikymmeniä toiminut, vuonna 1988 perustettu pizzeria Ruka on perustettu perheyrityksenä, jollaisena se toimii edelleen jo toisessa sukupolvessa.

Suomen paras pizzeria Ruka on saanut ihmiset puolelleen. TripAdvisor-sivustolla Ruka on saanut lähes 200 arvostelua ja sen arvio on 4,5 tähteä viidestä. Selvästi suurin osa asiakkaista on antanut pizzerialle täydet viisi tähteä. Se on myös sivuston Erinomainen kohde -sertifikaatti voittaja 2017-2018. Tämä sertifikaatti myönnetään valikoiduille ravintoloille, jotka osoittavat jatkuvaa sitoutuneisuutta erinomaiseen vieraanvaraisuuteen. Sertifikaatin kohdetta valitessa otetaan huomioon esimerkiksi matkailijoiden arvostelujen laatu ja määrä yhden vuoden ajanjaksolla.

Pizzerialla on siis vahvat perinteet pizzaravintolana. Pizzeria valmistaa aitoja puu-uunipizzoja Italiasta tuodulla puu-uunilla, jolla pizzoihin saadaan uniikki maku ja oikeanlainen rapeus. Ruka panostaa itse ruoan lisäksi myös palveluun, miljööseen ja tunnelmaan, joka tekee koko ruokailukokemuksesta nautinnollisen kokemuksen. Ruka Pizzeria kertookin, että jokainen ravintolakäynti sisältää tarinan ja asialleen omistautunut henkilökunta tekee parhaansa hyvän tarinan eteen. Pizzeria Rukassa ruokailu on asiakkaalle hieno kokemus.

Vaikka pizzeria on valittu Suomen parhaaksi, sen hintaluokka liikkuu noin kahdeksan ja viidentoista euron välillä, joka sopiikin monien ihmisten budjettiin. Kerrommekin seuraavaksi mikä on pizzerian suosion salaisuus ja millaisia herkullisia pizzoja ja muita annoksia sekä lisukkeita pizzeria Ruka tarjoaa.

Mikä tekee Rukasta Suomen parhaan pizzerian?

Pizzeria Rukalla on ainutlaatuista taitoa ja ominaisuuksia, jotka erottavat sen muista pizzerioista. Pizzeria käyttää pizzojen paistamiseen puu-uunia, jolloin kuuma hiillos ja tuli antavat pizzoille oikeanlaisen rapeuden sekä maukkaan maun. Pizzeria käyttää myös korkealaatuisia ja puhtaita raaka-aineita. Pizzat valmistetaan perinteisellä reseptillä. Pizzeria kertookin salaisuudekseen vuosien saatossa hioutuneet pizzareseptit sekä yli kahdenkymmenen vuoden ajan omassa keittiössä valmistetun pizzataikinan.

Pizzeria Rukan pizzat vievät kielen mennessään ainutlaatuisella pizzapohjallaan ja herkullisilla ja korkealaatuisilla täytteillään. Pizzerian pizzat eivät ole kuten mitkä tahansa pizzat, sillä jo niiden runsas ulkonäkö saa nälän kurnimaan vatsassa. Lisäksi pizzeria vie ravintolakokemuksen pidemmälle kuin useat muut pizzeriat, sillä pizzeria Rukassa voi nauttia perinteisen salaattilisukkeen lisäksi myös alkupaloja, jälkiruokia sekä esimerkiksi lasillisen viiniä tai pienpanimon olutta.

Pizzeria Rukan maukkaat pizzat

Pizzeriasta saa tilattua perinteisiä pizzerioissa myytäviä pizzoja, kuten Margherita-pizza, mutta lisäksi italialaistyylisiä pizzoja ja Kuusamon pizzoja. Perinteisempien täytteiden lisäksi pizzoihin voi valita täytteeksi esimerkiksi porosalamia, lakkahilloa, Kuusamon juustoa, kanttarellia, savuporoa, leipäjuustoa sekä kylmäsavulohta. Pizzeria on myös lisännyt ruokalistaan vinkkejä suosittelemistaan lisätäytteistä, joita voi ostaa parin euron lisähintaan.

Esimerkki suosittelee Kuusamo Collection -ryhmän Lappone pizzaan lisätäytteeksi lakkahilloa. Lappone sisältää Mutti -tomaattikastiketta, mozzarellaa, savuporoa, kanttarellia ja leipäjuustoa. Pizzeria on ottanut huomioon myös erityisruokavaliot. Pizzoissa käytettävä Kuusamon juusto on laktoositonta, mutta mozzarella sen sijaan sisältää laktoosia. Pizzeria tarjoaa lisäksi myös gluteenittomia vaihtoehtoja sekä kasvissyöjille ja vegaaneille sopivia vaihtoehtoja. Suosittelemme tutustumaan Rukan menuun tai esimerkiksi pizzerian Instagram-tilin suunnattoman herkullisen näköisiin ateriakuviin.

Pizzeria Rukan cozzonet ja salaatit

Pizzerian cozzone on pizzan kevyempi vaihtoehto, joka sisältää puolet juuston normaalimäärästä. Cozzoneen lisätään paiston jälkeen salaattia sekä myös valkosipuli- tai chilimajoneesi. Pizzeria Rukan cozzonet ovat laktoosittomia ja niistä on tarjolla myös gluteeniton vaihtoehto. Cozzonet ovat noin 15 euron hintaisia ja valittavana on viisi vaihtoehtoa, joihin lukeutuu myös yksi kasvis-cozzone. Annoksen täytteet ovat herkullisia. Esimerkiksi Kebab Cozzone sisältää Mutti-tomaattikastiketta, laktoositonta Kuusamon juustoa, kebablihaa, jalopenoa sekä salaattia ja chili- tai valkosipulimajoneesia.

Pizzeriassa on myös herkulliset ja erikoiset salaattiannokset, joiden kylkeen saa uunituoreet patongit. Esimerkki annoksesta sisältää kylmäsavulohta, rapua, paprikaa, tomaattia, tilliä, rucolaa, sitrus vinegrette -kastiketta, ranskankermaa ja uunituoreita patonkeja. Pizzerian suosiota ei tarvitsekaan ihmetellä, kun ajattelee näitä sen herkullisia annoksia.

Pizzeria Rukan alkuruoat ja jälkiruoat

Pizzeria Rukan monipuoliseen ja herkulliseen valikoimaan kuuluvat myös laadukkaat alkuruoat. Alkuruokia on valittavana neljä kappaletta ja ne ovat pieniä annoksia. Esimerkiksi Pane Casareccio sisältää uunituoretta talonleipää juustokuorrutuksella. Lisäksi pizzeria suosittelee lisukkeeksi valkosipulia yhden euron hintaan. Myös alkuruokien patongit saa halutessaan gluteenittomina. Pizzeria Rukan aterian kruunaa alkupalojen ja pääruoan jälkeen maittava ja laadukas jälkiruoka.

Pizzerialla on kolme erilaista jälkiruokavaihtoehtoa. Gelato sisältää maitoa sekä suklaa tai vaniljajäätelöä, suklaa tai toffeekastikkeella. Torta Cioccolato sisältää suklaaleivoksen ja vaniljajäätelöä. Kolmas vaihtoehto jälkiruoaksi on herkullinen raparperi sorbetti. Nyt olet kuullut Suomen top 10 pizzeria -listan pizzeriasta numero yksi. Suosittelemme lämpimästi poikkeamaan tähän laadukkaaseen pizzeria Rukaan mikäli olet lähistöllä, tai tulemaan vaikka hieman kauempaakin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *