Popino

Hämeenlinnan keskustassa, osoitteessa Linnankatu 6, sijaitsee mainetta niittänyt ravintola Popino, joka on valloittanut kaikkien hämeenlinnalaisten herkkusuiden sydämet. Popino perustettiin jo vuonna 1988 rakkaudesta ruokaan ja vuosien mittaan tämä ruokapaikka on onnistunut jatkuvasti kasvattamaan suosiotaan. Ravintola on toiminut alusta lähtien yksityisessä omistuksessa ja sen sijainti aivan Hämeenlinnan keskustassa, kaupungin palveluiden, kulttuuripaikkojen ja kirkon kupeessa, on varmistanut, että ravintolaan on helppo ja nopea tulla. Popino on auki maanantaista lauantaihin kello 11.00-22.00, sunnuntaisin ovet ovat avoinna kello 12.00-20.00. Tarvittaessa Popinoon voi ottaa yhteyttä puhelimitse (03 653 2555) tai sähköpostitse (popino@popino.fi). Herkuttelijat ovat tervetulleita ravintolaan yksin tai yhdessä, Popino tarjoaa myös mahdollisuuden varata ravintolan tiloista erikokoisia kabinetteja yksityistilaisuuksia varten.

Suomen toiseksi parhaaksi pizzeriaksi valitun Popinon menestystarinan perustana on tarjota mutkattoman maukasta, hyvistä raaka-aineista valmistettua ruokaa maustettuna asiakasystävällisellä palvelulla. Erityisesti Popino on tullut tunnetuksi herkullisista pizzoistaan ja kattavasta à la carte -listastaan. Ravintola Popinolle syntyi vuonna 2015 “pikkusisko”, kesäravintola Street Food and More, joka sijaitsee Linnankadun tasanteella aivan Popinon vieressä. Street Food and More perustettiin tuomaan Popinon toimintaan jotain uutta, katukeittiössä tarjoillaan kesäisin avotulella valmistettua herkullista ruokaa.

Ravintoloita ja pizzerioita löytyy jokaisesta kaupungista pilvin pimein, vain harvoista kuitenkin tulee asiakkaiden keskuudessa niin suosittuja, että niihin palataan herkuttelemaan kerta toisensa jälkeen. Tässä artikkelissa lähdetään selvittämään, miksi Popinosta on tullut niin suosittu ravintola pizzan ystävien keskuudessa. Mikä on Popinon maukkaiden pizzojen herkullisuuden salaisuus?

Popinon ruokalista

Popino ei ole pelkästään pizzeria, vaikka se onkin tullut tunnetuksi pizzoistaan, ravintolan ruokalistalta löytyy myös paljon muita herkkuja. Ravintola tarjoaa viikoittain vaihtuvan lounaslistan, josta voi tilata annoksia suoraan pöytiin. Tämän lisäksi Popinolla on kattava à la carte -lista, joka sisältää mm. alkuruokia, pastoja, meren herkkuja, pihvejä, jälkiruokia jne. Myös Popinon kuuluisat pizzat ovat mukana à la carte -listalla. Ravintolan ruokalistat ovat monipuolisia ja niistä löytyy ruokia sekä liharuokien ystäville että kasvissyöjille.

Popinon menu ei paljasta, mikä tekee ravintolan tarjoamista ruoista ja pizzoista niin herkullisia, joten asian selvittäminen vaatii juttutuokiota Hämeenlinnan epävirallisen pizzakuningattaren Popinon oman Päivi Sääskilahden kanssa. Popinossa paistettujen pizzojen herkullisen maun salaisuuden tietää parhaiten pizzaleipuri Sääskilahti, joka on pyöritellyt pizzoja ravintolan keittiössä jo 20 vuotta.

Popinon pizzakuningatar

Päivi Sääskilahti tietää, että hänen keittiössään valmistuvat kaupungin parhaat pizzat, pizzakuningattarelta löytyy myös selkeä käsitys Popinon pizzojen suosion syistä. Popinon keittiöstä tulevat parhaimmat pizzat, koska ne valmistetaan siellä eri tavalla kuin muissa ravintoloissa. Pizzojen täytteet levitellään reunoihin asti, pizzoihin valitaan vain laadukkaimpia raaka-aineita ja valmiit pizzat paistetaan ravintolan keittiössä arinalla.

Sääskilahden valtakuntaa on Popinon pizzakeittiö, siitä tulee myös ansaittu nimitys “pizzakuningatar”. Kiireisimpien työvuorojen aikana Sääskilahti on pyöräyttänyt jopa 290 pizzaa kollegoidensa kanssa. Popinon pizzojen maun salaisuutta hän ei kuitenkaan suostu paljastamaan. Pizzakuningatar kuitenkin myöntää, että Popinon pizzapohjista löytyvät ihan samat ainesosat kuin muidenkin ravintoloiden pizzoista. Oman lempipizzansa suosikkitäytteet Sääskilahti kuitenkin suostuu kertomaan paikallislehden haastattelussa: chilikastike, tonnikala, jauheliha, sipuli, pepperoni, ananas, persikka ja pippurituorejuusto. ”Pidän hedelmistä”, Sääskilahti naurahtaa.

Ylistystä asiakkailta

Popinon oma pizzakuningatar Päivi Sääskilahti ei suostu paljastamaan paistamiensa pizzojen herkullisuuden salaisuutta, joten Popinon menestyksen reseptiä täytyy lähteä utelemaan ravintolan asiakkailta. Ravintolan ruokalistalla pizzat ovat lähes pyhä asia, joihin ei kosketa, vaikka listaa muuten uusittaisiinkin. Asiakkaat ovat vuosien mittaan tottuneet tilaamaan suosikkipizzansa tutulla numerolla, eniten tilataan Madonna- ja Janne-pizzoja. Janne-pizza on nimetty jääkiekkoilija Janne Laukkasen mukaan.

Popinon asiakkaat lyövät tiskiin selvät syyt ravintolan pizzojen suosioon: erityisesti kehutaan Popinon pizzojen pohjia, jotka ovat erityisen rapeita. Suosikkitäytteet taas jakavat mielipiteitä: yksi tykkää tuplasalamista, toinen taas vannoo Popinon Janne-pizzan sisältämien chilikastikkeen, salamin ja kanan nimeen. Popinon tarjoamien pizzojen täytteet ovat olleet jo pitkään samoja, ainoastaan ns. fantasiapizzoihin lisätään silloin tällöin uusia raaka-aineita.

Popinon uudet herkut – Street Food and More

Suosiostaan huolimatta Popino ei ole jäänyt lepäämään laakereilleen, vaan ravintola on pyrkinyt koko ajan kehittämään toimintaansa ja parantamaan laatuaan. Uusin tuulahdus Popinon toiminnassa on kesäravintola Street Food and More, jonka tuttavallisessa “katuköökissä” valmistetaan kesäisin ruokaa rennolla otteella. Popinon katukeittiössä ruoat valmistetaan suurimmaksi osaksi avotulella, josta leviävät herkulliset tuoksut kutkuttelevat kesäisin makuhermoja ympäri Hämeenlinnan keskustaa. Ravintola halusi kehittää toimintaansa perustamalla hiukan erilaisen, katuruokaa tarjoavan ravintolan, jossa ruokaa valmistetaan itse täydellä sydämellä.

Popino on kautta vuosien tullut tunnetuksi asiakkaidensa keskuudessa rennolla otteella valmistetusta ruoasta, erityisesti ravintolan pizzatarjonta on niittänyt mainetta. Tämä on myös tulevaisuudessa se resepti, joka houkuttelee ruokailijoita läheltä ja kaukaa astumaan sisään mutkattomien herkkujen ja rennon palvelun Popinoon maistamaan pizzakuningatar Sääskilahden herkullisen rapeita pizzoja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *