Trattoria Rivoletto

Trattoria Rivoletto on Helsingin vanhimpia pizzerioita, joka tunnettiin ennen nimellä Rivoli, ja on perustettu jo vuonna 1962. Italialaisravintolan kiviarinauunissa paistetut pizzat ovat suosittuja, josta kertoo Suomen top 10 -listalle pääsykin. Kolmannen sijan voittanut Rivoletto tarjoilee pizzojen lisäksi esimerkiksi pastoja ja liharuokia. Rivoletton nykyisenäkin ravintoloitsijana toimivan Ragni Rissasen ura ravintoloitsijana alkoi jo vuosikymmeniä sitten 50-luvulla. Tosin pizzeria perustettiin vasta myöhemmin. Ravintolan takana piilee siis pitkä ja vahva kokemus alalta. Ravintola on ollut edelläkävijä useassa asiassa, jotka ovat nykyään itsestään selviä. Se oli esimerkiksi ensimmäinen kalaravintola ja sous vide -kypsennystekniikka tuli Suomeen Rivolin eli nykyisen Rivoletton kautta. Pizzerian nykyajan herkulliset ateriat ovatkin monella tapaa pizzerian innovatiivisen perustajan, Ragni Rissasen ansiota.

Trattoria Rivolette kertoo, että se pyrkii tarjoamaan parhaan italialaisen ruokakokemuksen Helsingissä. Rivoletti onkin ollut suosittu sen perustamisajoista lähtien ja on edelleen pääkaupungin suosituimpia pizzapaikkoja. Ravintola Rivoletto tarjoaa liha-, kala- ja äyriäisruokia, sekä myös pizzaa, pastaa ja jälkiruokia. Ravintolalla on lisäksi italialaispainotteinen viinivalikoima ja salissa on baaritiski. Rivoletto on tyyliltään rento ja mutkaton ravintola, jossa soi taustamusiikkina ajankohtaisia ja italialaisia tunnelmalevyjä. Ravintola Trattoria Rivolettossa pääsee siis oikeaan italialaiseen tunnelmaan ruokaelämyksen lisäksi myös ravintolan italialaistyylisen tunnelman kautta. Ravintola myös järjestää ajankohtaisia juhla-aterioita sekä esimerkiksi rentoja DJ:n viihdyttämiä iltoja. Arkisin ravintolassa voi nauttia edullisesta itsepalvelulounaasta. Tässä ravintolassa pääsee rentoon ja italialaiseen tunnelmaan maistuvien herkkujen ja tunnelmallisen musiikin kera.

Trattoria Rivoletto -ravintolan pizzat

Pizzaravintolan valikoimaan kuuluu yhdeksän erilaista herkullista pizzaa. Mukana on pizzerioissa yleinen Margherita-pizza, mutta myös erikoisempia pizzoja, jotka sisältävät mitä herkullisempia makuyhdistelmä. Esimerkiksi Bologna bianco sisältää mortadella-makkaraa, herkkusieniä, paahdettua portobelloa ja pistaasia. Campagnola-pizza taas sisältää grillattua munakoisoa, tomaatteja, oliiveja, basilikaa ja fior di latte -mozzarellaa. Jokaisen lähistöllä olevan ja pizzoizta pitävän kannattaa ehdottomasta maistaa Trattoria Rivoletto -ravintolan suussa sulavia pizzoja. Ravintola on myös ottanut huomioon erityisruokavaliot ja ravintolasta saakin pizzoja myös gluteenittomana. Pizzerian pizzojen hinnat liikkuvat noin 15 euron kieppeillä.

Ravintola Trattoria Rivoletto myös jakaa kuvia herkullisista pizzoistaan ja viihtyisästä ravintolastaan sosiaalisen median sivuillaan. Ravintolan Sosiaalisen median sivuja seuraamalla saa lisäksi tietää esimerkiksi tulevista DJ-illoista ja muista pizzaravintolan ajankohtaisista tapahtumista.

Trattoria Rivoletto -ravintolan muut tarjottavat

Vaikka Trattoria Rivoletto palkittiin Suomen kolmanneksi parhaana pizzeriana, sen valikoimiin kuuluu myös muita ruokalajeja. Ravintolassa on tilattavissa herkullisia alkupaloja, kuten esimerkiksi friteerattua kalmaria sitruunamajoneesin kera tai lajitelma italialaisia leikkeleitä, juustoa ja oliiveja. Pääruoat ovat mitä erilaisempia ja herkullisempia yhdistelmiä eri ruoka-aineita.

Pääruoaksi voi tilata esimerkiksi grillattua mustekalaa puikulaperunoiden ja veriappelsiinin kanssa. Ravintola tarjoaa myös suussa sulavia herkkuja aterian jälkeiseen herkutteluun. Esimerkiksi suosittu italialainen tiramisu tai New York Coffee, joka sisältää kahlua, kahvia, kermaa ja sambucaa. Ruokaravintolan ruokalistaan kuuluvat myös kahvi tai tee. Esimerkiksi La Bomba Organic cappuccino tai Organic Sencha NY -vihreä tee.

Ravintolalla on myös italialaispainotteinen viinilista, mutta asiakas voi halutessaan tilata talon laajemmalta viinilistalta. Rivoletto -ravintolassa voi siis nauttia halutessaan usean ruokalajin aterian.

Lounaaksi päivänpizza tai kasvispizza

Trattoria Rivoletto -ravintolassa tarjotaan myös lounas yhdestätoista kahteen saakka iltapäivällä. Viikon lounaslistan voikin helposti tarkastaa ravintolan sivustolta, jossa ovat nähtävillä myös hinnat. Kullekin päivälle on kolme ruoka-annos-vaihtoehtoa sekä kaksi pizzavaihtoehtoa, joista toinen on kasvispizza. Ravintolan lounas sopii siis erinomaisesti myös kasvissyöjille.

Pizzojen täytteet vaihtuvat päivittäin, joten kyllästymään ei pääse, vaikka ravintolassa kävisi lounaalla jopa päivittäin. Täytteitä ei myöskään voi päättää itse, vaan ne ovat päivän pizzassa kaikille asiakkaille samat. Lounaan pizzoihin kuuluu usein kolme täytettä. Lounaan salaattipöytä maksetaan erikseen tai lämpimän ruoan kanssa yhdessä, jolloin lämpimän ruoan ja salaattipöydän yhteishinta on noin 10 euroa. Lounasaikaan syöminen Trattoria Rivoletto -ravintolassa on siis paitsi herkullista niin myös melko edullista.

Hyvä tietää Trattoria Rivoletto -ravintolasta

Läheskään kaikki ravintolat eivät ole auki yömyöhään, kuten Trattoria Rivoletto on. Ravintola sulkee ovensa päivittäin vasta kello 23 tai jopa vasta puolen yön aikaan viikonpäivästä riippuen. Ravintola on auki maanantaista sunnuntaihin ja se avaa ovensa viikkoisin aamupäivällä ja viikonloppuisin vasta iltapäivällä ja alkuillasta päivästä riippuen. Vaikka ravintola on päivittäin auki, kannattaa muistaa että juhlapyhät ovat kokonaan eri asia. Ravintolan juhlapyhien aikataulut voi kuitenkin helposti tarkastaa Trattoria Rivolette -ravintolan sivustolta, josta ne löytyvät yhteys-sivulta. Samalta sivulta näkee myös pizzaravintolan yhteystiedot ja kartan, jonka avulla ravintolaan suunnistaminen onnistuu. Rivoletto-ravintolan sivustolta voi myös tehdä varauksen haluamalleen henkilömäärälle ja päivämäärälle.

Nyt tiedät, mikä on top 10 pizzeriat -listan kolmanneksi paras pizzeria. Suosittelemme lämpimästi kokeilemaan Rivoletto-ravintolan herkullisia pizzoja!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *