Trattoria Sorrento

Kun Trattoria Sorrento saapui Kuopioon ensimmäisen kerran, se aiheutti välittömästi valtavan kohun mediassa. Aidolla italialaisella hengellä tehtyä artisaaniruokaa ei nimittäin aiemmin Itä-Suomen seuduilta järin saanut. Trattoria Sorrento oli hyvin tervetullut uusi tuttavuus Kuopion satama-alueen läheisyydessä kauniilla ja keskeisellä paikalla.

Ravintolan avauduttua vapaat pöydät olivatkin kiven alla, sillä ruokailijat ympäri Suomea halusivat kokea Trattoria Sorrenton tarjoamat kulinaristiset elämykset. Ravintola matkasi suoraan ihmisten sydämiin, sillä Kuopiossa on pitkään totuttu lähinnä ketjuravintoloihin ja pieniin pizzapuoteihin, joissa ei ole viihtyisää viettää koko iltaa perheen tai ystävien kanssa. On kuin pala Italiaa olisi viimein saatu tuotua myös Savon seudulle saakka. Ravintolasta saa niin laadukasta lounasta pitkin päivää kuin myös herkullisia illallisruokia.

Trattoria Sorrenton sisustus ja ulkoasu on hyvin miellyttävä ja siisti. Sisustus on lämpimän rustiikkinen ja ravintola on loistava paikka viettää kylmä talvinen ilta yhdessä rakkaimpien ihmisten seurassa. Ravintolan hintataso ei ole missään nimessä päätä huimaava: lounaan saa kymmenellä eurolla ja laadukkaan illallisen saa noin 15-20 euron hintaan. Näin ollen lähes kuka tahansa pääsee budjetista riippumatta syömään ravintolassa itsensä kylläiseksi. Energinen henkilökunta tuo aina hymyn asiakkaidensa kasvoille, ja Trattoria Sorrento onkin muun muassa noussut kuuluisuuteen juuri rennon ja ystävällisen asiakaspalvelunsa ansiosta.

Tässä artikkelissa tarkoituksenamme on käydä kattavasti läpi tärkeimpiä tietoja ja asiakkaita kiinnostavia yksityiskohtia Trattoria Sorrenton toiminnasta, ruoasta ja muista tärkeistä seikoista. Jatka siis lukemista ja tutustu Trattoria Sorrentoon!

Ravintolan perustajat

Paco & Roberto Nucci ovat napolilaiset veljekset, jotka tekevät ruokaa suurella sydämellä ja tarjoilevat kulinaristisia elämyksiä. Ravintola on saavuttanut jo parin vuoden toiminnan aikana lähes kulttiravintolaan verrattavan maineen. Suuri kiitos tästä kuuluu nimenomaan veljesten suurelle intohimolle ravintola-alan maailmaan ja kotiseutunsa herkulliseen ruokaan. Vaikka sisälle ravintolaan mahtuu yli 60 asiakasta ja ravintolan terassille kesäisin saman verran, Sorrento joutuu jatkuvasti käännyttämään asiakkaitaan ovelta suuren suosion ja tupaten täynnä olevien pöytiensä ansiosta.

Paco & Roberto Nucci ovat kaikesta positiivisesta maineestaan huolimatta edelleen hyvin nöyriä ja miellyttäviä yrittäjiä, joille kaikista tärkeintä on hyvän ruoan tuominen asiakkaidensa lautasille. Veljekset ovat tuttu näky ravintolassa ja he tekevät aina kaikkensa tehdäkseen kaikkien olon mahdollisimman mukavaksi.

Trattoria Sorrenton ruokalista

Pizza on saanut alkunsa Napolista. Ei siis ole järin suuri yllätys, että Trattoria Sorrenton pizzat valmistetaan perinteiseen napolilaiseen tapaan yksinkertaisen herkullisia raaka-aineita käyttämällä. Viikolla ravintola tarjoaa lounasaikaan antipastobuffetin, johon kuuluu aina yleensä pastaruoka, pizzaa, liharuoka ja kasvisvaihtoehto. Tiistai on tunnettu pizzabuffet-päivänä. A la Carte -menuun puolestaan kuuluu erilaisia alkupaloja, salaatteja, pastaruokia, pizzaa ja tuhdimpia mausteisia liharuokia. Kaikki pasta-annokset saa myös gluteenittomana ja tämän lisäksi kasvissyöjille on lukuisia herkullisia vaihtoehtoja.

Jälkiruokana asiakas voi valita herkullisimpia italialaisia klassikkoja, kuten tiramisun, gelatoa tai pannacottaa. Jokainen saa siis mahansa täyteen ravintolan runsaasta valikoimasta. Hauskana yksityiskohtana mainittakoon sen, että ravintolan ovella on kieltokyltti ananakselle. Tämä symboloi sitä, ettei napolilaiseen pizzaan missään nimessä kuulu ananas.

Kokemuksia ravintolasta

On aika kertoa kokemuksiamme Trattoria Sorrentosta. Kun ravintolaan astutaan sisälle, voidaan kuvitella olevansa aidosti Italiassa. Ravintola sijaitsee kauniilla paikalla Kuopion sataman läheisyydessä. Alueella on muitakin laadukkaita ravintoloita, joten Trattoria Sorrento sopii mukaan varsin hyvin. Ravintolan avatessa ovensa ensimmäistä kertaa, saivat kaikki kuopiolaiset lukea Savon Sanomien hehkutusta ja mielenkiintoisia artikkeleita ravintolan toiminnasta ja tulevaisuudesta.

Trattoria Sorrentossa vierailee päivittäin valtava määrä ihmisiä ja tunnelma ravintolan sisällä on hyvin lämmin ja intiimi. Henkilökunta on yksi ravintolan ehdottomasti hauskimmista puolista: välillä saatat yllättyä iloisella lauluesityksellä, ruoat tarjoillaan pöytiin vauhdikkaasti, ja kukaan ei takuulla jää kylmäksi. Ravintolan ruoka on jokaisen Italiassa matkanneen unelma, sillä se antaa hyvin autenttisen vaikutelman niin tunnelmansa kuin ruokansakin puolesta.

Runsaasti erikoisruokavaliovaihtoehtoja

Kaiken kaikkiaan voisi sanoa, ettei tarvitse lähteä Italiaan saakka saadakseen aitoa herkullista välimerellistä ruokaa ja hauskan ravintolaelämyksen. Kaiken tämän voi kokea Kuopion sydämessä itäisessä Suomessa. Jos suunnittelee vierailua Trattoria Sorrentoon, kannattaa pöytä varata hyvissä ajoin. Ravintola on jatkuvasti täynnä asiakkaita, ja monet tulevat syömään ja nauttimaan kerta toisensa jälkeen.

Trattoria Sorrenton omistajat ovat pitäneet huolta siitä, että asiakkaille jää aina hyvä kokemus ruoan ja palvelun suhteen. Kaiken tämän ansiosta se on saavuttanut voittamattoman maineen koko Suomen tasolla. Hyvänä puolena voi myös mainita runsaat vaihtoehdot kasvissyöjille ja allergisillekin ruokailijoille. Myös gluteenittomat vaihtoehdot ovat ravintolassa itsestäänselvyys. Sorrentossa voi vierailla maanantaista lauantaihin saakka, joten varaa pöytäsi ajoissa ja nauti italialaisen keittiön herkuista!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *